ScienceShop.gr ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΧΗΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 380 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Πρώτα σε πωλήσεις
Πολυφαινόλες
Κωδικός Προϊόντος / SKU:1087
Ανάλυση πολυφαινολών στο ελαιόλαδο. Περιλαμβάνει πολοφαινόλες στο σύνολο ως τυροσόλη..
..δείτε αναλυτική περιγραφή παρακάτω.
Τιμή WEB:83€
Αριθμός δειγμάτων:

Περιγραφή

Νομοθεσία

Δειγματοληψία


 Οι πολυφαινόλες είναι ένας τύπος διάφορων αντιοξειδωτικών που συναντούνται στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Όπως και άλλα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες βοηθούν την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και μπορούν να καταπολεμήσουν ασθένειες που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Οι πολυφαινόλες έχουν ιδιότητες αντιγήρανσης, όπως επίσης κατέχουν και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει μια συγκεκριμένη ένωση φαινόλης που ονομάζεται ολεοκανθάλη, η οποία δρα παρόμοια με την ουσία ιβουπροφαίνη στο σώμα. Αυτό δείχνει τις δυνατότητες για την ικανότητά του ελαιόλαδου να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων.
Πιστεύεται ότι δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο την ημέρα είναι αρκετό για να παρέχει αυτά τα αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στα ποσοστά περιεκτηκότητας πολυφαινόλων στο ελαιόλαδο.
Η συγκομιδή πρώιμων καρπών ελιάς (άγουρες) περιέχουν συνήθως περισσότερες πολυφαινόλες από όψιμης συγκομιδής (ώριμες) ελιές.
Επίσης όσο παλαιώνει ένα ελαιόλαδο και όσο πιο κακά συντηρείται, τόσο λιγότερες πολυφαινόλες θα έχει, λόγω της οξείδωσης.
Τέλος, η ποιότητα του ίδιου του ελαιολάδου έχει σημασία, όσο περισσότερο επεξεργασμένο είναι τόσο λιγότερες φαινόλες θα περιέχει.

 Πλέον ευρωπαϊκή ένωση αναγνωρίζει τις υγειά-προστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου όταν έχουμε πάνω από 250mg per kg EE 432/2012 από πολυφαινόλες και μπορούμε να έχουμε ισχυρισμό υγείας στην ετικέτα με πιστοποιητικό ποιότητας. “Οι πολυφαινόλες ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες” Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για το ελαιόλαδο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαι­ ολάδου. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέ­χεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδου.

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can click here to download the PDF file.



Για την παρακολούθηση των συστημάτων HACCP διαθέτουμε ΙΧ Ψυγείο 3,5 τόνων και δοχεία καταψύξεως. Η παραλαβή και παρακολούθηση γίνεται κατόπιν συνεννόησης στο χώρο σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Ο ΠΕΡΙΕΚΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΑΛΙΝΟΣ!
Για στερεά και υγρά τρόφιμα που πρόκειται να εξεταστούν για χημικές παραμέτρους χρειάζεται μόνο ένας ουροσυλλέκτης αποστειρωμένος.
Τον γεμίζουμε με το προς εξέταση τρόφιμο (περίπου 100 γρ.), το πωματίζουμε και το σφραγίζουμε καλά με μονωτική ταινία.
Επισημαίνουμε το δοχείο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράφοντας το επώνυμο του αποστολέα, την ημερομηνία και τον αύξοντα αριθμό του δείγματος (αν για παράδειγμα είναι το τρίτο από πέντε δείγματα που θα στείλουμε, γράφουμε και στα τρία δοχεία “3από5”).